Cuvântul Episcopului


„Nu întoarceţi nimănui răul cu rău. Purtaţi grijă de cele bune faţă de toţi oamenii.” (Rm 12, 17) - astfel se adresează Sfântul Pavel romanilor şi tot astfel ni se adresează nouă, dumneavoastră, celor care lucraţi la CARITAS, şi care sunteţi chemaţi să purtaţi de grijă celor nevoiaşi.

Mare lucru să poţi da un sfat bun celui care este trist şi are o problemă, să poţi oferi un blid de mâncare celui care nu are ce pune pe masă, să spui o vorbă bună celor pe care nimeni nu îi ascultă, să pui o haină caldă pe umărul celui căruia îi este frig, să ştergi lacrima celui care plânge şi să îi dai încrederea celui care nu mai are nici o speranţă. Ştiu că faceţi acest lucru şi îl faceţi în numele Mântuitorului Isus Hristos, în nume de ucenic gata să dăruiască şi să se dăruiască.

Vă sunt aproape cu rugăciunea, vă mulţumesc pentru dăruire şi vă îndemn, împreună cu Sfântul Pavel, „purtaţi grija” tuturor celor care au nevoie de ajutorul vostru, iar binecuvântarea Domnului şi ocrotirea Maicii Sfinte să fie peste toţi şi peste tot ceea ce faceţi.

Cu arhierească binecuvântare,

+ Virgil BERCEA
Episcop

Niciun comentariu: