Departamentul de Asistenţă Socială

Descriere generală

În cadrul Departamentul de Asistenţă Socială activează doi asistenţi sociali cu studii de specialitate. Departamentul de Asistenţa Socială, înfiinţat datorită numărului mare de solicitări din partea comunităţii şi a celor aflaţi în dificultate, a avut o activitate intensă, desfăşurată pe două planuri; la domiciliul beneficiarilor şi în biroul de asistenţă socială. Cazurile în care ne-am implicat au fost semnalate fie din partea comunităţii, fie direct din partea persoanelor sau familiilor aflate în dificultate. Tuturor le-au fost efectuate anchete sociale pe baza cărora s-a stabilit dacă serviciile oferite de noi se potrivesc solicitantului.

Echipa multidisciplinară a luat o decizia asupra frecvenţei sprijinului acordat (zilnic, lunar, trimestrial, bianual) şi consistenţa lui. Am acordat ajutor tuturor celor care l-au solicitat, fără discriminare.

Trebuie menţionat faptul că o mare parte a cheltuielilor acestor familii sunt direcţionate pentru asigurarea de medicamente şi tratamente. Au fost familii care, atunci când au intrat în evidenţa noastră, nu au avut nici un fel de venit. Dintre cei ajutaţi unii au ocupaţie, alţii sunt şomeri sau se află în alte situaţii.

Familiile au fost asistate pentru a obţine un venit stabil (ajutor social, şomaj, salariu etc.) sau li s-au oferit informaţiile necesare pentru obţinerea unor drepturi legale şi interesul lor a fost reprezentat la diferite instituţii. Unele cazuri au fost soluţionate prin medierea muncii.

Niciun comentariu: