Voluntariat

Descriere generală

Încă de la începutul activităţii au fost mulţi cei care au dorit să ne ajute în munca noastră. De aceea a fost necesar să creăm un cadru organizaţional stabil de implicare a acestora. Aşa a luat fiinţă, în 2006, Departamentul de Voluntariat din cadrul ACEO. Activitatea de voluntariat este în primul rând o activitate responsabilă, implicată în problemele societăţii în care trăim. În anul 2007 activitatea Departamentului de Voluntariat din cadrul ACEO a fost coordonată de către un voluntar.

Dacă la sfârşitul anului 2006 au fost înscrişi pe bază de contract 69 de voluntari, la sfârşitul anului 2007 numărul acestora a ajuns la 114, iar în prezent sunt 163. Din aceştia 122 sunt activ implicaţi în activităţile noastre. Timpul şi resursele de orice fel ale voluntarilor noştri sunt extrem de preţioase.

Fiecare dintre voluntarii noştri are o personalitate unică, dar ceea ce îi uneşte este dorinţa de a ajuta constant pe cei aflaţi în situaţii dificile să înceapă şi/sau să continue să se auto-susţină.

"Fiecare merită să i se acorde câteva şanse. Iar dacă ne gândim la cei - puţini, e adevărat - a căror viaţă se schimbă radical în urma eforturilor noastre, munca şi grija noastră e răsplătită pe deplin. Asta este ceea ce ne dă forţa şi curajul de a merge mai departe, chiar dacă mulţi dintre beneficiarii activităţii noastre se arată nerecunoscători. Pentru acei puţini, efortul nostru, merită." (Codruţa Tocai, voluntar)

Niciun comentariu: