Serviciul European de Voluntariat la ACEO




Serviciul European de Voluntariat

ORADEA - Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) a primit în data de 16 martie Certificatul de Acreditare pentru implemantarea proiectelor în cadrul Acţiunii 2 - Serviciul European de Voluntariat (SEV), în cadrul Programului Tineret în Acţiune al Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), agenţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
„ACEO a depus la ANPCDEFP un dosar, iar reprezentantul Agenţiei a efectuat o vizită de evaluare. ACEO poate de acum implementa proiecte în cadrul SEV ca organizaţie de trimitere, găzduire şi coordonare a voluntarilor din Comunitatea Europeană”, a declarat Ana-Maria Lazăr, coordonatorul Departamentului de Voluntari ai ACEO.

„Prin SEV, ACEO oferă o şansă tinerilor cu vârste cuprinse între 16 - 30 de ani de a deveni voluntari în una din ţările Uniunii Europene şi de a participa la un proces de învăţare specific ţărilor europene. ACEO sprijină şi serviciul de voluntariat dincolo de frontiere al tinerilor, promovând toleranţa între tineri şi încercând să întărească coeziunea socială în Uniunea Europeană. Acest serviciu promovează cetăţenia activă şi intensifică înţelegerea reciprocă între tineri”, a precizat Ana-Maria Lazăr.

Tinerii dornici să se implice în astfel de proiecte sunt aşteptaţi pentru mai multe detalii la sediul ACEO din strada Mihai Pavel nr. 3.

Crina Dobocan

www.bihon.ro

Niciun comentariu: